Découvrir la région Languedoc Roussillon avec les campings Sandaya

Languedoc

Ontdek de Languedoc

Eén van de onmisbare topbestemmingen, ontdek de kunst van het leven in de Languedoc

De Languedoc is één van de favoriete plekken van de Fransen, tussen de zee en de bergen. Het is tevens één van de meest gevarieerde regio's van Frankrijk. Tussen moderne en middeleeuwse steden kunt u ontspannen op het strand en wandelen in het achterland of proeven van lokale gerechten en wijn, deze regio heeft een brede waaier aan activiteiten te bieden. Het is tijd om de batterijen weer op te laden met een portie ontspanning, sport, geschiedenis en gastronomie.

Laat u verrassen door de natuurlijke rijkdom en de zon van de Languedoc-Roussillon. Het blauw van de Middellandse Zee, de zandstranden en bekende badplaatsen zoals La Grande Motte, Grau-du-Roi, Palavas- les-Flots, Carnon, Sète, Cap d'Agde, Valras-Plage en vele andere, zullen uw vrije tijd goed weten op te vullen. Veel steden bieden verschillende activiteiten aan om samen met het gezin te genieten.

Mediterraans klimaat, zon, kustlandschappen, dorpen van de Provence, lavendel, olijfolie en wijn, ontdek de typische markten van de kust van Zuid-Frankrijk. Tijdens de zomer maken veel evenementen en festivals het mogelijk voor u om de regio te bezoeken terwijl u geniet van de lokale sfeer. Met zijn tielles, de oesters van Bouzigues, muskaat van Frontignan, en zijn culinaire specialiteiten, laat de regio Languedoc-Roussillon u echt genieten van een reis tussen de zee, meren en bergen.

De Languedoc-Roussillon betekent eveens 4 onmisbare sites die geklasseerd zijn door UNESCO, waaronder het Canal du Midi, de middeleeuwse stad Carcassonne, de Pont du Gard. en de wegen van Saint Jacques de Compostela met zijn beroemde wandelingen die de Cévènes oversteken.

Als u liever tijd doorbrengt in de natuur, kunt u zeker een bezoekje brengen aan de grote terreinen die speciaal voorzien zijn voor sportieve activiteiten in open lucht: klimmen, via ferrata, boomklimmen, kanoën, vissen, wandelen, fietsen of paardrijden. U zult natuurlijk ook voldoende gelegenheid hebben om het Afrikaanse reservaat van Sigean of de Amazone serre van Montpellier te bezoeken.