Découvrir la région Aquitaine

Aquitaine

Ontdek Aquitaine

Laat u verrassen en verleiden...

U kunt er genieten van de zon van Aquitaine in één van de meest prachtige badsteden. Verder kunt u er ook genieten van de uitgestrekte stranden met fijn zand en de frisheid van de oceaan. Zijn natuurlijke rijkdommen zullen u verbazen met hun biodiversiteit, waaronder de prachtige baai van Arcachon en de duin van Pyla of het indrukwekkende bos van Landes.

Een bezoek aan Bordeaux zal er ook voor zorgen dat u de mooiste kastelen en wijngaarden van de Medoc of Grave te zien zult krijgen. Beide zijn wereldberoemd. Het proeven van vele wijn gaat gepaard met het ontdekken van de traditionele lokale gastronomie. Kies Aquitaine voor een verblijf dat gastronomie, wijnproeven, sport en ontspanning combineert.

In de regio Aquitaine kunt u genieten met het hele gezin. De Atlantische kust zal u haar diverse landschappen van de Medoc, Landes en het Baskenland onthullen. U zult betoverd worden door een bezoekje aan Bordeaux dat onlangs nog verfraaid werd. U zult vele middeleeuwse dorpen met hun prachtige kastelen te midden van de wijngaarden, ontdekken en dit verspreid over het land. Laat u verleiden door de vele activiteiten die u samen met vrienden of familie kunt uitoefenen of proberen (bv. surfen).

Een onmisbare uitstap in Aquitaine: de beroemde wijnroute laat u kennismaken met het wijn toerisme. Ontdek de rijkdom van de wijnen van Gironde, die grote faam genieten. Bezoek, uit nieuwsgierigheid, een steurfokkerij, waardoor de regio de toonaangevende producent van kaviaar in Frankrijk geworden is. Leer met grote belangstelling de verschillende fasen van het maken van wijn. Dit alles zal u vol passie verteld worden in de buurt van Saint-Emilion, Saint-Julien en Saint-Estèphe ...

Aquitaine heeft een zeer rijke en gevarieerde keuken te bieden. Wie kan een lekker stukje ganzenlever of eend weerstaan? En wat denkt u van de lekkere gebakjes...   Deze zullen u zeker weten verleiden!

Breng zeker een bezoekje aan de duin van Pyla (de hoogste in Europa) waar uw kinderen buiten adem zullen raken van al het klimmen! Ontdek ook de beroemde dierentuin van Palmyre of het aquarium van La Rochelle en de vele andere bezienswaardigheden.

Een onvergetelijke vakantie voor het plezier van zowel jonge als oude atleten! De vele dynamische en gevarieerde activiteiten betoveren het gebied tussen de zee en de bossen. Fietsen zijn bevoorrecht en fietspaden zijn legio en dit tot grote vreugde van alle families die houden van lange wandelingen.... De wat meer avontuurlijke mensen zullen het niet nalaten om te surfen en zeilen, uniek sensaties gegarandeerd.